Anyától - Anyákig

Anyupipőkeblog

Anyupipőkeblog

Így járunk majd Macskapitánnyal, vagyis Patrik első cipője!

2018. február 02. - bfunnyy

 

Az új babakocsival, Patrik egy új korszaka is elkezdődött, hiszen sokkal gördülékenyebb a belvárosi közlekedés, buszra fel, és buszról le. Szóval imádok vele „eltévedni” a belvárosi kis utcák hangulatos forgatagában. De a futóbabakocsi hátránya, hogy nem annyira zárt, ezért szintet kellett lépnünk az öltözködés terén. A babás bélelt kezeslábast, és a bundás pokrócokat igazi szélálló kiskabátra, és meleg cipőcskékre cseréltük.

 

 
Bár kezdő anyaként elég nagy fejtörést okozott, hogy milyen a jó cipő. Igaz, hogy Patrik még nem lépked benne, de a lábacskák megfelelő fejlődéséhez, fontos a minőségi, kényelmes cipő. Szóval így keveredtünk Macskapitány fedélzetére. A hangulatos név mögött, egy  aprócska gyerekcipő üzlet bújik meg. Gyakorlatilag néhány lépésre az Uránia buszmegállótól a Síp utca 9-es szám alatt. De egyébként kocsival is simán odamehettem volna, mert a bolt előtt ingyenes a parkolás, ami a belvárosban ritkaság számba megy.

 





 
Babakocsival is könnyen tudtam közlekedni az üzletben, hiszen a cipők a falakon várják, hogy valaki aprócska lábaira kerülhessenek. Mint azt már említettem tapasztalatlan vagyok még gyerekcipő ügyben, de itt jó szívvel mertem az eladó hölgyhöz fordulni a kérdéseimmel. Már már egy baráti beszélgetésbe csapott át a cipőválogatás, anélkül, hogy feleslegesen rám sóztak volna bármit is. Vicces, hogy nem is olyan rég még a magassarkú cipők között tudtam így elveszni.

 





 
Közben persze a gyereknek sem kell szenvednie. Emlékszem amikor kiskoromba vásárolni mentünk, hát nem sok unalmas dolog van egy kisembernek, de a vásárlás általában az. Viszont Macskapitánynál egy igazi tengeri hajóhoz hű fa kormány varázsolja mesevilágába az ide látogató kicsiket. Akik pedig kevésbé szeretnének hajós történetekbe keveredni azoknak sem kell unatkoznia, amíg anya vásárol hiszen rajzolhatnak, vagy a plüssállatokkal játszhatnak.

 

 
Szóval bár Patrik még elég kicsi, azért amit meg lehet tekergetni, meg machinálni, vagy épp megkóstolni, abból kivette a részét. Na meg a tükör, az a másik ami mostanában elszórakoztatja, az üzletben ebből sem volt hiány aminek anya nagyon örült. Szerencsére a mindenféle színes, és mintás cipő között Patrik jól érezte magát, ami lényegesen megkönnyítette a dolgomat, a fazon megvolt a minta választást Patrikra bíztam.

 





Ha már rátaláltam erre a kis gyerekbirodalomra, nem csak egy úgynevezett kocsi cipőt, de egy kúszáshoz, mászáshoz tökéletesen alkalmas benti bőrcipőcskét is vettünk a kisfiamnak. Szóval ami praktikus szerintem, hogyha még cipővásárlás előtt álltok egy még járni nem tudó kicsinek, akkor az az, hogy olyat vegyetek ami tépőzáras, így nem kell feleslegesen bele erőltetni a kicsi lábát egy keményebb cipőbe. Mint azt az eladótól megtudtam, ilyen babakorban, még ösztönösen behúzzák a kis lábujjakat, ezért sokkal nehezebb egy szilárd cipőt rájuk adni, és hét hónaposan mivel Patrik még nem lépeget nincs szüksége még kemény talpakra.

 



A benti puha talpú cipőnek meg nagyon örülök, mert Patrik már kúszik, és napok kérdése, hogy mászni is fog. A csúszós zokniban pedig sokkal nehezebb megtámasztania  magát. Viszont fontos, hogy sokat kússzon-másszon a mozgásfejlődése szempontjából. De mivel nincs olyan jó idő, hogy mezítláb legyen ez egy jó megoldás, a benti garázdálkodáshoz télen is. Bőrből van, szóval jól szellőzik, nem melegszik rá, és tudjátok én úgy vagyok vele, hogy nem szeretek mindent ész nélkül, és drágán megvenni, de ha valaminek van értelme akkor azt feltétlenül, és ha még nincs is horror áron akkor meg pláne.

 
Macskapitány úgy tűnik, hogy nem csak Patrikot, de anyát is magával ragadta, szóval már ki is néztem a következő cipőcskét, ami Patrik első lépés cipője lesz. Hogy mire kell figyelni, ha már elkezd lépegetni a kisgyereketek, arról legközelebb mesélek majd, de addig is nézzetek be Macskapitányhoz, aki már hosszú évek tapasztalatából merít, ha kérdésetek van!

 



https://www.facebook.com/macskapitanygyerekcipo/?ref=br_rs

 



További hasonló tartalomért dobj egy likeot:
https://www.facebook.com/kerekcsereblog/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyupipokeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3714223773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása