Anyától - Anyákig

Anyupipőkeblog

Anyupipőkeblog

Idén is ugyanazt fogadtad meg!?

2018. január 08. - bfunnyy

 

Szerintem mindannyian tettünk már újévi fogadalmat ki, azért mert a családjában ez szokás, mások önszántukból tesznek saját magunknak ígéretet. Kövezzetek meg érte, de nekem soha nem volt szívügyem a Szilveszter, őszintén nem csalt mosolyt az arcomra, hogy vége a karácsonynak, és minden mókuskerékszerűen kezdődik elölről. Korábban számomra az újévet sokkal inkább a szeptemberi sulikezdés jelentette. Persze valljuk be, azon aztán tényleg nem sok ünnepelni való van. Na de, térjünk vissza a fogadalmak bűvkörébe.

 

 
A legnépszerűbb: nem iszom többet!

 

 
Ha voltál fiatal, vagy éppen az vagy, akkor tudod, hogy a Szilveszter semmi másról nem szól, mint az ivásról. Egy jó alkalom arra, hogy vedelhess, büntetlenül. Persze a valóság évről évre száraz tényeket közöl. Hova menjünk? Nem tudunk asztalt foglalni, de azt meg minek, mert úgysem akarunk leülni, meg nem is tudunk. Meg tuti valami borítéktáskás leüt az ötödik percben. A beugró meg mindenhova rohadt drága, aztán aggódhatsz a közbiztonság miatt.

 

 
Aztán eljön az idő, amikor azt a Deák Ferit inkább arra fordítod, hogy áthívd a haverokat. Meg ugye van az a korszak az ember életébe, ahol az ilyen összejöveteleken tuti hatalmas veszekedések, szakítások, na meg összejövések történnek. Hogy az egész kalamajkából kihozzuk a legtöbbet, jó magyar szokás szerint iszunk, de mértéktelenül. Járt már valaki január elsején az utcákon, mármint napközben. Egy lélek nincsen, és nem azért, mert olyan kultúr’ nép vagyunk, akik az Újévi Nagykoncertet nézzük. Már elnézést, azoktól akik mégis. De a valóság valószínűleg az, hogy mindenki a sebeit nyalogatja az előző napi elhajlás után.

 

 
A kettesszámú befutó: A január elsejétől edzem, és fogyózok típus.

 

 
Szóval ebből is látszik, hogy hogy születnek az újévi fogadalmak? Részegen. Mert ki az isten hagyja ki a csülköt, a lencselevest meg a hasonlókat, főleg másnaposan, amikor remegsz valami sós táplálékért. Na meg a nagyi tuti, hogy nem hagy desszert nélkül. Ha pedig nem vendégségben kezded a januárt, akkor tuti, hogy egy zacskó csipsszel, és kólával próbálod felitatni az előző napot. De ha már, így alakult, előző évben is csak a napi újságot olvasni jártál le a terembe, az az egy nap ide, vagy oda nem számít. Ja igen, és szinte biztos, hogy az is szerepel a listán, hogy a piára, és cigire pazarolt pénzeden ezentúl csak fehérjét, és fitnesztermékeket veszel.

 

 
Mondjak valamit, ezt a fogadalmat betartod, úgy februárig jó esetben. Mert, ha eddig nem csináltad, azért mert ma rohadt rosszul vagy másnaposan, és mindent megígérsz remélve, hogy valami felsőbb erő jól létet küld cserébe, na az nem motiváció. És, a mozgás nem ott kezdődik, hogy veszel egy új pipás cipőt, meg posztolható edző szettet, shakerrel.

 

 

 

Szóval ha valamin változtatni akarsz tedd meg ma, magadért, és ne a naptárat lapozgasd. Nem Mr. Január hoz neked, új életet, hanem Te!

 

 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyupipokeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1214223815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása