Anyától - Anyákig

Anyupipőkeblog

Anyupipőkeblog

Nincs zsákbamacska Macskapitánynál - vagyis Patrik, és az első szandija

2018. május 11. - bfunnyy

 

 

 

Én már annyira vártam a jó időt, és az igazi szandis korszakot. Mert nekem a szandálról eső körben az ovi jut eszembe, a gőzölgő kakaó illata, és a színes csíkok a fehér zoknimon, amit a maga korában divatosnak tartott "benti szandi" okozott minden kisgyerek lábán, az enyémen is. Akkor ezt lehetett kapni, de jó is volt az, így visszagondolva. Ki foglalkozott még a szandál-zokni kérdéssel!?

Ma viszont máshogy van. Nem csak úgy van az, hogy ráadjuk a gyerekünkre az első szembejövő ruhadarabot. Legalábbis többnyire a reggeli szett még összehangolt, aztán az egész napos "balesetek" miatt estére, már egész fura kis hobókat látok a játszótéri forgatagban, vagy pusztán, ha a fiamra nézek. Persze így van ez jól!


Na, de Patrik bevallom sokszor zokniban rótta köröket az egyre melegedő időben, mert a zárt cipő egy picit soknak bizonyult, a mezítlábazás meg kevésnek (nem én mondom, hanem Patrik). Mindentől függetlenül én ezt úgy gondolom, hogy, ami a gyereknek jó, ha éppen mezítláb szeretne lenni, vagy zokniban homokozni, akkor felőlem megteheti. Pedig tudjátok, cipője az van! De az egyre növő, és elevenedő kis Mauglimnak azért illett már lépni egyet, a szó összes értelmében. Szóval nyakunkba vettük a várost, és egy jó Margitszigeti csámborgás előtt betértünk Macskapitányhoz, hogy valami szandál után nézzünk. 

20180405_133958_2.jpg


Mivel Patrik tényleg a természet gyermeke (ez a szezonális neve), ezért nálunk nem kérdés, hogy valódi bőr cipőt választunk, hiszen a szellőzés nagyon fontos, a folyton izgő mozgó gyereklábacskáknak. Eddig rendben is van, de milyen a jó szandál egy tíz hónapos gyerek számára?

Azért járunk a Síp utcába cipőért, mert itt nem az van, hogy rád ugrik az eladó, és úgy jössz haza, mint maga a cipőárus, mert mindent megveszel inkább csak hagyjon békén (kis túlzással). Hanem Te, akarsz ráugrani az eladóra, hogy mondja el, amit tud! Mindent! Vicces korábban az volt a fő kérdés, hogy mikorra lesz meg a pénz a tizenöt centis magassarkúra, amit kinéztem, de teljesen egyértelmű, hogy kell bármilyen is az, na meg bármi áron. 
És most mi van? Hömpölyögnek a kérdések, szívod magadba, mint az anyaszivacs, hogy aztán a minden szempontból tökéletes cipőt válaszd a kis Hamu Pistádnak és, hogy utána ráömleszd mindazt az olvasóidra, amit megtudtál! Dobpergés:
A jó szandál talpa rendkívül rugalmas gumiból készül, a felső része pedig valódi bőr, ami a szellőzés, és a lábhoz idomulás miatt fontos. Választhatunk elöl zárt, közepesen zárt, vagy nyitott fazonból. A nagyobbaknak, akik motoroznak érdemes a zártabbat használni, a kisebbeknek még a teljesen nyitott is praktikus. De ezt Ti fogjátok tudni, hogy milyen típus a kis makitok! Érdemes azt is nézni, hogy a szandál oldalán is hagytak-e szellőző nyílást, bár ez nem létfontosságú (nekünk ilyen). Ezen kívül  a cipő hátsó fele megerősített kell, hogy legyen a megfelelő tartás miatt, ha a boka résznél párnázott az külön jó, így elkerülhetjük, hogy feltörje a kis lábakat az új cipő. 

Szerintem érdemes, zoknival, és zokni nélkül is próbálni időt hagyni pár lépés erejére, hogy mit szól mindehhez a kis cipő birtokos. Na meg még valami, Patrik lába például elég széles, és első körben egy olyan cipőt próbáltunk, ami az ő számára keskenyebb fazon. Az eladó hölgy pedig felhívta a figyelmem, hogy ne felejtsem el, hogy a gyerekek lába is bedagad egy picit, emiatt azt is vegyétek figyelembe, hogy milyen időszakban próbáltok, hogy ne szorítsa az új cipő a gyereketek lábát!
De egyébként nem csak a kicsiknek, hanem mindenkinek ezen elvek mentén kéne cipőt választani, de mi nők folyton áldozatokat hozunk a divat oltárán. Pedig nem igaz, hogy ami jó az drága is. Macskapitány szerintem elég jó balanszban van ár érték arányt illetően. Na meg milyen az anya? A gyereknek mindent, hát persze! Tényleg bármilyen ruhában felnőnek, de a cipő meghatározó lehet a mozgásuk szempontjából is. Jó tanácsért pedig minden további nélkül látogassátok meg Macskapitányt!
20180405_140843.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://anyupipokeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr614223713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása