Anyától - Anyákig

Anyupipőkeblog

Anyupipőkeblog

Kavicsos misztikus tó közelebb, mint gondolnád

2018. augusztus 24. - bfunnyy

 

 

Ha Csepelről beszélünk, akkor sajnos általában az emberek többségének nem a természeti értékeiről híres város jut eszébe. Pedig! Pedig, a betondzsungelen túl, a gyárépületeken is túl, sőt még a mindenféle összetákolt viskókon is túl létezik egy csodálatos hely.

A Csepel és Szigetszentmiklós között elterülő Bányatavak között mindenki találhat kedvére valót. Lehet ( pontosabban tilos) fürdeni, horgászni, túrázni, vagy csak egyszerűen elmerülni a táj szépségében. Itt is vannak hattyúk (nem is kevés) a vízi-és a madárvilág is igen gazdag. Fészkel itt mindenféle, akiket az itt nyaralók a legkevésbé sem zavarnak.

Milyen érdekes nem? Van, aki Csepelre jár nyaralni, holott mások Dubaiba kívánkoznak. Valahol azt olvastam a csepeli Kavicsbánya tavakról, hogy a Bokodi tó vetélytársa lesz. Állítólag egyre népszerűbb ez a parányi csodahely.

Egy itt lakótól tudom, hogy létezik egy misztérium, ami körüllengi a tavat. Ugyebár ez egy mesterséges tó (bányató, kavicsot bányásztak itt, de már nem teszik). Mégis az elmúlt években több, mint 3 métert emelkedett a vízszintje.Több elmélet is létezik, hogy mi lehet ennek az oka, hisz ez hatalmas mennyiségű plusz vizet jelent, de reális magyarázat még nem volt.

A vízszint emelkedésével járt, hogy a vízparti nyaralóházak, félig, vagy teljesen a víz alá kerültek. Egyébként ezért sem ajánlják a fürdőzést itt, bár mindenki csinálja. Főleg azok, akik egész évben itt laknak. Ők a helytartói ennek a csodálatos környéknek.

Sőt még azt is megtudtam, hogy annak idején a vízszint emelkedése előtt, még körbe lehetett sétálni teljesen a tavat. Szóval, hogy effektív nem voltak vízparti nyaralók, vagy amik voltak, azok előtt is el lehetett menni. Ami látogatóként valljuk be hatalmas élmény. De így is megér egy látogatást, a nyár elmúltával is.

40052784_2179257295480394_2496620581714132992_n.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyupipokeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr114223575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása